Европа повече не може да си позволи да бъде разединена, това

...
Европа повече не може да си позволи да бъде разединена, това
Коментари Харесай

Николай Денков: Европа повече не може да си позволи да бъде разединена

" Европа повече не може да си разреши да бъде разединена ", това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на срещата с министър председателите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Марчел Чолаку.

" Действително изключение е да имаме трима министър председатели на едно място, двама извънредно уважавани европейски комисари и един прикрит министър председател, Мария Габриел, която е тук с нас ", сподели министър председателят на откриването на срещата.

" Основните тематики, които обсъдихме са свързани с развиването на югоизточния европейски район, както във връзка с транспортната съгласуваност, по този начин и във връзка с енергийната и цифровата. Всички тези проблеми имат извънредно значим надрегионален аспект, обвързван с това което се случва в Украйна и от два дни в Израел. Всички ние би трябвало да бъдем дружно във всеки един смисъл на думата. И като политическа позиция, и като общи ценостти, които би трябвало да отстояваме всеки един ден, и като развиване на нашата съгласуваност, от която зависи нашето бъдеще ", сподели още той. 

По думите му диалозите са минали в една " топла и сърдечна " атмосфера с доста прагматичен метод. 

" Днес подчертахме отличните връзки сред страните ни и се съгласихме да задълбочим съдействието си. Срещата ни е помрачена от терористичното нахлуване над Израел. Цяла Европа осъжда в действителност ужасяващите картини с отвличания на доста хора и доста жертви. Признаваме правото на Израел да се пази. Това кръвопролитие би трябвало да приключи доста по-скоро. Атина, София и Букурещ посрещат всички настоящи тематики с общи позиции ", сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис. 

Срещата се провежда в резиденция „ Евксиноград “ край Варна. 

В състава на българската делегация е и вицепремиерът Мария Габриел, която ще ръководи една от работните срещи на тематика „ Външни работи, политика за сигурност и бъдещи вероятности на Тристранния формат “.

Участват още министърът на финансите Асен Василев, на превоза Георги Гвоздейков, на енергетиката Румен Радев, на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, както и на околната среда и водите Юлиан Попов. Делегацията дойде с полет от София до Варна с държавния „ Еърбъс “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР